L 19 NOVEMBER 2022 SAARE KEK, KURESSAARE 19:00

Jazzliit ja SAARE KEK LIVE: Kelli Uustani Trio

See koosseis kasvas välja Kelli Uustani triost ja sündis otse stuudios kui uute lugude salvestamisel läks vaja ka uusi kõlasid ja pille. Lisaks oli lugudele vaja juurde veel erinevaid perkussioone ja trumm ning nii see uus koosseis sündiski. Kokku sulatab see koosseis õhulise ja maailmamuusika maigulise kõla, kus on natukene jazzi, popi ja muusikateatri nüansse.

Kelli Uustani – laul
Mathei Florea – klaver
Robert Nõmmann – kontrabass
Kaspar Uljas – bandoonium

Kelli Uustani on omapärase ja sooja hääletämbriga laulja ja laulukirjutaja, näitleja ja lugude jutustaja. Tema muusika kõigub mahlaka jazzi ja maitseka popi vahepealsel alal, lisades juurde pisut kõlasid muusikateatrist. Tema stiili on võrreldud ka Caecilie Norby, Eva Cassidy ja Barbra Streisandiga. Sisukad tekstid on üks tema võimsamatest tööriistadest, mis aitavad tema muusikal kuulajate hingedeni jõuda. Olles õppinud nii Londoni Kuninglikus Muusikaakadeemias muusikateatrit kui ka Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias klassikalist muusikat, on tema haare muusikamaastikul väga lai. Kelli on olnud ka osaline mitmetest teatri- ja filmiprojektides, neist viimane räpiooper "Karma", kus mängis nimiosalist.

Mathei Florea õppis Tallinna Muusikakeskkoolis klassikalist klaverit ning seejärel Georg Otsa nimelises Tallinna Muusikakoolis jazzklaverit Sergei Pederseni ja Vladimir Võssotski juhendamisel. Tema haridustee loomulik jätk oli Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia, kus ta õppis kaks aastat Kristjan Randalu käe all. Siis viis elu Mathei aga Rootsi Skurup Folkhögskolasse, kus õppis aasta Loïc Dequidt’ juhendamisel. 2020. aastal lõpetas ta aga Berliini Jazzi Instituudi, kus olid tema eriala õppejõududeks Wolfgang Köhler ja Tino Derado.

Ta mäletab, kui kuuenda klassi poisina kuulis esimest korda jazzi elavas esituses. Kõige rohkem võlus teda sel hetkel harmoonia. Nüüd, rohkem kui viisteist aastat hiljem, on harmoonia endiselt tema jaoks kõige inspireerivam. Lisandunud on aga ka palju muid väärtusi, muu hulgas võimalus jagada lava teiste suurepäraste jazzmuusikutega.

Robert Nõmmann on andekas noor bassist Tallinnast, kes tegutseb paljude muude ansamblite seas ka Titoksis ja Alfa Collective’is. Kontrabassi hakkas ta mängima 6-aastaselt. Ta omandab bakalaureuse kraadi EMTAs ja hetkel õpib vahetusaastal Göteborgis maailmakuulsa kontrabassisti Anders Jormini käe all. Praeguseks on Robert lavale astunud ligi 400 korral ja umbes viieteistkümnes erinevas riigis.

Kaspar Uljas on eesti akordionist ja bandooniumimängija. Varasemalt on ta eelkõige tuntud jazzakordionisti ja heliloojana ansamblist Abraham’s Café, mis oma kuue tegutsemisaasta jooksul andis arvukalt kontserte nii Eesti kui ka välismaa festivalidel ja jazziklubides. Kaspar on varasemalt mänginud ansamblites nagu Iiris, Allan Vainola & Unenäopüüdjad, Kriminaalne Elevant, Sadamasild, CinAmono 5 (Leedu), Jaakko Laitinen & Väära Raha (Soome), Septeto Camaleón (Holland), duo Jaak Lutsojaga, OTRA (Holland) jpt. Hetkel on ta aktiivne ansamblites Trio Maag ning duodes kitarrist Martín Lopez Muroga (Argentina) ja lauljanna Isabel Bermejoga (Hispaania). Alates 2019. aasta kevadest kuulub Kaspar rahvusvahelise ansambli El Muro Tango koosseisu, andes regulaarselt kontserte Euroopas ja Ladina-Ameerikas. Kaspar on tegelenud viimastel aastatel põhiliselt bandooniumimänguga ja keskendudes nii Argentina tangole ja folkloorile, põimib ta seda oma varasema kogemusega jazz- ja maailmamuusikas nii interpreedi kui heliloojana.


_______________________________

  • On tagatud ligipääs erivajadusega külastajale, eelneval kokkuleppel korraldajaga.

_______________________________

SÜNDMUSELE ON KEELATUD SISENEDA

  • kaasavõetud joogi ja söögiga, sealjuures tühja klaas- ja plasttaaraga.
  • professionaalse foto-, videosalvestuse- või audiosalvestuse tehnikaga.
LOE EDASI →

Vanusepiirang puudub     ⎜    Uksed 18:00


FACEBOOK PAGEVEEBILEHTINSTAGRAM
PILET

12 €

TAVAPILET

LISANDUB TICKETERI TEHINGUTASU 0.65€

Piiratud kogus eelmüügipileteid.

PILET

9 €

SOODUSPILET

LISANDUB TICKETERI TEHINGUTASU 0.65€

Sooduspiletid kehtivad (üli)õpilastele, õpetajatele, pensionäridele, Jazz Pesulad kliendikaardi omanikele, ja Eesti Jazzliidu liikmetele.

Saare KEK

Ringtee 15
93815 Kuressaare
Vaata kaardilt Veebileht
SÜNDMUSE KORRALDAJA
SAARE KEK MUUSEUM MTÜ
Registrikood: 80550453
Ringtee 15, 93815 Kuressaare, Estonia