N 10 MAI F-HOONE, TALLINN 20:00

Zero waste dinner with Bea Johnson & Peeter Pihel

10. mail külastab Eestit jäätmevaba elustiili üks eestkõnelejatest, Bea Johnson USAst. Korraldame tema auks õhtusöögi, mille eesmärk on näidata toidujäätmete nutikat ning säästlikku kasutust. Õhtusöögi kontseptsiooni autor ja teostaja on Peeter Pihel, kes on töötanud Rootsi parima restorani Fäviken Magasineti peakoka parema käena.


Euroopa komisjoni andmetel läheb Euroopa Liidu maades igal aastal raisku 88 miljonit tonni toitu. Pihel on veendunud, et kui toorainet napib, tuleb olla loominguline. Olles kasvanud peres, kus oldi leidlikud söögikordade planeerimisel, kasutab ta seda praktikat igapäevaselt: „Ilmselt on mind ja minu vaadet maailmale ja tööle vorminud kõige rohkem minu juured. On õnn ja privileeg olla sündinud ja kasvanud saarel. See on iseäralik elurütm, mis peegeldub ka selles, kuidas ma suhtun toiduvalmistamisse. Kui toorainet napib, tuleb olla loominguline – see motiveerib ning sunnib looma midagi uut ja ehk veel parematki.“


Menüü improviseeritakse päeva saadustest, mis jõuavad meieni Telliskivi Loomelinnaku restoranidest.


Piletituluga kaetakse toidu valmistamise, ruumi rendi ja teenindamisega seotud kulud.


Koos Peeter Piheliga korraldavad õhtusööki Arengukoostöö Ümarlaud ja Teeme Ära! maailmakoristus.

On May 10th one of the spokespersons of zero waste lifestyle - Bea Johnson is visiting Estonia. Through her blog and with her book, Zero Waste Home, Bea inspires a growing international community to live simply and take a stance against needless waste. In her honour we are organising a zero waste dinner.The author of this dinner concept is Peeter Pihel – the former sous chef of Swedish restaurant Fäviken Magasinet, one of the 50 best restaurants in the world.


According to European Union, about 88 million tons of food goes annually to waste. Pihel is convinced that if there is a lack of fresh produce, one should be creative. Having been raised in a family that was always resourceful in planning meals, he uses the same practice in the kitchen daily: "Obviously, me and my view of the world and working habits are largely shaped by my roots. It is my joy and privilege to be born and raised on an island. There is a peculiar rhythm of life there, which is also reflected in the way I cook. If the raw materials are scarce, one must use his creativeness – It motivates and forces one to think of something new and perhaps even make better things."


The menu will be put together by improvising with the produce from restaurants in Telliskivi Creative City.


The ticket fees will be used to cover the costs related to room rent, cooking and service.


The dinner is organised by Peeter Pihel together with Let's Do it! World and Estonian Roundtable for Development Cooperation.


No age restrictions | Doors 19:30

IN ENGLISH

Vanusepiirang puudub* | Uksed 19:30


Pilet

34 €

PILET / TICKET

LISANDUB TICKETERI TEHINGUTASU 1.80 €
Piiratud kogus eelmüügipileteid / limited amount presale passes available.

F-HOONE

Telliskivi 60,
10412 Tallinn
Vaata kaardilt Veebileht
SÜNDMUSE KORRALDAJA
JAHU JA SOOL OÜ
Registrikood: 14219204
Väike-Karja 10,10140 Tallinn